Több, mint kétszázan sétáltak a kelták nyomában Balatonföldváron Halloweenkor

A Mosolygó Balatonföldvár Egyesület, és a Nők a Balatonért Egyesület szervezésében került sor az első balatonföldvári szellem, és denevérvadászattal egybekötött halloweeni felvonulásra.

Jelmezekben nem volt hiány az első balatonföldvári Halloween sétán. kép: 979.hu

Balatonföldvár büszke kelta hagyományaira. A régészeti leletek tanúsága szerint a legendákkal övezett népcsoport az időszámításunk előtti 4. században földvárat emelt a balatonföldvári magaspart peremén. A villaépítkezések nem kímélték az egykori kelta földvárat, amelynek mára már írmagja sem maradt. A hajdan volt erődítmény, és a kelták emlékét ma a Kelta sétány őrzi, ahonnan csodálatos kilátás nyílik Tihanytól Badacsonyig a Balatonra.

A halloween ősi kelta démon és szelleműző ünnep. Egy máig fennmaradt hiedelem szerint október utolsó napján a legvékonyabb a választóvonal az élők és a holtak világa között. Az eltávozott lelkek ilyenkor megpróbálnak visszatérni az élők közé. A kelták kísértetnek öltözve parádéztak az utcákon, azért, mert úgy hitték, ha a szellemek róluk is azt gondolják, hogy holtak, nem fogják bántani őket.

A balatonföldvári séta végén azok a résztvevők, akik megtalálták az erdőben elrejtett denevéreket, csokit, és zsíros kenyeret kaptak.

Képek az első balatonföldvári halloween-napi felvonulásról:

Címlapkép, és képek: 979.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s