Előítéletesség detox

– Hogyan ne váljunk saját előítéleteink rabjává!

Szeretünk magunkra úgy tekinteni mint előítéletektől mentes, nyitott, kellően magabiztos, felvilágosult személyiségekre, ugyanakkor képesek vagyunk egyetlen megosztott kép vagy néhány szavas hozzászólás alapján azonnal pálcát törni mások felett.

Talán észre sem vesszük, de nap mint nap bántó címkéket osztunk ki gondolatban másoknak csak azért, mert más politikai nézeteket vallanak, számunkra kevésbé szimpatikus módon kommentelnek, vagy máshogy nevelik a gyerekeiket mint mi.

(kép forrása: freepik.com)

És természetesen folyamatosan ítélkezünk magunk felett is!

Az észrevétlen előítéletesség a folyamatos negatív ítélkezés a legkevésbé sincs ránk jó hatással folyamatosan alacsony szinten rezgünk ezáltal blokkoljuk az intuíciónkat és a belső energiáinkat – mondja a spirituális témákban is jártas life coach, influencer és New York Times bestseller szerző Gabby Bernstein.

A közösségi és mainstream média hatására újra és újra átéljük gyermekkorunk félelmeiből táplálkozó szorongásainkat, hogy “nem vagyunk elég jók”, gazdagok, okosak, és szépek – és mivel a legkevésbé sem szeretnénk így érezni, hogy azonnal megszabaduljunk ettől a nyomasztó érzéstől, úgy birkózunk meg a szorongással, hogy kivetítjük másokra negatív érzéseinket – előítéletesek, azonnal ítélkezőek leszünk. Úgy nyúlunk az előítéletességhez, mint a feszültség csökkentő alkoholhoz vagy a drogokhoz.

Miközben legbelül pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy boldog és kiegyensúlyozott állapotban nem ítélkezünk elhamarkodottan negatívan mások felett.

Minden érzelmi támadás trollkodás “call to love” kiálltás a szeretetért – ha így tekintünk a trollkodókra egészen megváltozik róluk a véleményünk – erről az előző bejegyzésben írtunk.

Azok, akik gyerekkorukban kellett, hogy átéljék a kirekesztettség érzését felnőttként maguk válnak kirekesztővé.

A kések azért kerülnek elő, mert szorongunk, félünk a fájdalomtól nem akarjuk átélni a gyerekkorból ismert mellőzöttség érzését azt, hogy „nem kellek, nem vagyok elg jó”.

Pedig nem így születünk legbelül mind kedvesek és jószívűek vagyunk és amikor ítélkezünk elveszítjük a kapcsolatunkat a magasabb énünkkel.

Hogyan szüntethető meg az előítéletesség?

Az első lépés a negatív cimkézés megszüntetéséhez az, hogy legyen arról tudomásunk, milyenek vagyunk, hogyan működünk.

Ha ez megvan, nyugodtan bocsássunk meg magunknak, engedjük el.

Soha nem foguk megszűnni előitéletesnek lenni, de megtanulunk nem bedőlni saját negatív ítéleteinknek, és megtanulunk villámgyorsan kijönni saját előítéletességünk hatása alól.

A Marie Claire UK edition The judgement detox c. cikke, és Gabrielle Bernstein youtube előadásai alapján.

Címlapkép: freepik.com

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s