A nő, ha 40

Mit gondoltunk 18, vagy 30 évesen, milyen lesz a negyven? Miről álmodoztunk, mire vágytunk, hogy képzeltük el az életet  … és milyen lett?

“A szabadság az, hogy mit kezdesz azzal, amit veled tettek.” – Sartre

 

Tökéletes külső

Amit akartunk: Ma az orvostudomány vívmányainak hála 40 évesen is nézhetünk ki úgy mint egy tinilány, hát mi úgy is festünk. Mivel rengeteg pénzbe, még több pénzbe, és egyre több pénzbe kerül, így rengeteget költünk rá.

Ami van: Azon gondolkozunk, hogy a dobozos festéket, vagy a sajátmárkás arckrémet vegyük e meg a hipermarketben. Ha összespóroljuk egy drágább arckezelés árát, kifizetéskor döbbenünk rá, hogy körülbelül még 10 ilyenre lenne szükségünk.

Álomalak

Amiről álmodtunk: Edzettek tónusosak vékonyak leszünk, akár egy balerina. Ezt úgy érjük el, hogy evés helyett is edzünk. Táplálkozásunkban Victoria Becham (napi 3 szem eper) és Bella Hadid (aki csak folyékony halmazállapotú táplálékot vesz magához) az iránymutatóak, edzettségben Rubint Rékával vetekszünk.

Ami van: Kampányszerűen kezdünk különböző diétákba, folyton fogyókúrázunk de lefogyni nem sikerül. Mivel egyre kevésbé érezzük azt, hogy megnyerhetjük a kilók ellen folytatott harcot, ezért bánateszünk. Az edzés gyakran kimerül annyiban, hogy van egy kondibérletünk, meg szép színes edzőcipő virít a cipős szekrényben. Azért néha felpattanunk a szobakerékpárra, és tekerünk 5 percet, vagy ha elromlik a lift a házban, hát lépcsőzünk.

Energiaszint

Álmainkban: Bár szinte semmit nem eszünk, mégis kirobbanó formában vagyunk, sokkal több az energiánk, mint kamasz korunkban. A nap 24 órájából valahogy 36 órát, középhaladók 48 órát csinálnak, egyszerűen nekünk minden belefér időben és bele is kell, hogy férjen, mert borzalmasan fontosak és elfoglaltak vagyunk.

A valóság: Úgy vagyunk vele, hogy épphogy élünk. Vagy nem alszunk, vagy nem alszunk jól, de ha alszunk energiaszintünk akkor is a béka feneke alatt van néggyel. Tavaszi fáradtságból őszibe, őszi fáradtságból téli depresszióba esünk. Úgy mozgunk mint egy köszvényes teknősbéka és egy lajhár szerelemgyereke.

Anyagiak

Amit szerettünk volna: Jól fizető munka, kiváló befektetések, passzív jövedelem, saját üzletek, vállalkozás, siker, siker, pénz, csillogás, siker.

Ami van: Tele vagyunk hitellel. Kizsákmányoltak és kiszolgáltatottak vagyunk, egyik hónapról a másikra élünk. Anyagi helyzetünkről azért nem beszélünk, mert nincs. Megtakarításaink, így befektetéseink sincsenek. A boltok alsó polcairól válogatunk, halkan élünk.

Párkapcsolat

Úgy képzeltük, hogy negyven éves korunkra nyilván a (többedik) nagyŐ oldalán kiforrott izgalmas tartalmas szövetségben szerelemben szeretetben élünk.

És ahogy lett: Ha nem egyedül, akkor egy méltatlan kapcsolatban élünk. Azért, ha lehet, inkább háztartási gépként funkcionálunk, mint vénlányként vagy elváltként tengődünk. Szexuális életünk, ha van, szexkapcsolatokban merül ki, elhisszük, hogy azért bánnak velünk porrongyként, mert ez a BDSM.

*

De mielőtt a kardunkba dőlnénk, gyorsan olvassuk el Lackfi János versét a 40-es nőkről.

https://verspatika.wordpress.com/2016/01/05/lackfi-janos-a-noci-ha-negyven/

Kiemelt kép: Pinterest

7 Comments

  1. Kedves Mária, a dicséret nagyon jól esik, köszönöm. Bár igyekeztem egészen mókásra venni a hangnemet, jól látja, a helyzet cseppet sem kacagtató.

   Kedvelés

 1. Vigaszként, már a 60-on túl már nem izgat hogy balerina formám legyen, a kencék is csak minimálisan hogy a bőröm ne száradjon ki. Akkor érzem magam jól, ha nem fájnak az ízületeim, ha nyugiban teszem amihez kedvem van, és amikor én akarom! És jól érzem magam a bőrömben!

  Kedvelés

  1. 🙂 Kedves, hogy megosztotta velem a tapasztalatait. Kívánom, hogy még sokáig így legyen: érezze magát remekül a bőrében!

   Kedvelés

 2. Ez így ebben a formában nem teljesen igaz a leírtak szerint.Aranyos a cikk,én vidéki nagyvárosban élő negyvenes nő vagyok.Annyi klassz negyvenes csaj van.Öregedni öregszünk azzal nem is tudunk mit kezdeni de remélem a többi nem igaz a korosztályomra.

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s