9 tipp, ha idén kihagynád a karácsonyt

A karácsony latinul Nativitatis Domini, Natalis Domini (Az Úr születése) a legnagyobb keresztény ünnep amellyel Jézus Krisztus születésére emlékeznek.
A karácsony az öröm, a békesség, a család, a gyermekség, az otthon, a szeretet ünnepe. – Mi van akkor, ha épp ezek hiányoznak az életünkből? Ha épp az örömből alakult ki deficit, ha nincs szeretet és békesség, vagy nincs család, akivel ünnepeljünk?
Ilyen helyzetekben is muszáj vagyunk szorongva végigasszisztálni az egészet?
Ha nem sikerült úgy az év, ahogy vártuk, ha épp egy komolyabb szakítás után lábadozunk, ha valamilyen tragédián vagyunk túl, ha egyedül maradtunk, lehet olyan, hogy nem tudjuk, nem akarjuk megünnepelni a karácsonyt.

Hogyan ússzuk meg a karácsonyt, ha nincs hozzá hangulatunk?

1. Engedd el!

Tudatosítsd magadban, hogy ez is csak olyan 3 nap, mint a többi, szabadulj meg hiányérzettől, a csalódottságtól.

2. Változtass a nézőpontodon

Ne dramatizálj. Ha nem ünnepled idén a karácsonyt, az nem a teljes csőd, a szégyenteljes szeretetlenség jele, nem lettél Grincs, se kereszténygyűlölő-karácsonytagadó. Fogd fel úgy, hogy  idén felnőttél. Végérvényesen.

3. Mentesítsd magad a karácsonyi hangulattól

Ha nem akarsz karácsonyi depresszióba esni úgy, hogy nem is tartod az ünnepet, igyekezz mentesíteni magad a karácsonyi hangulattól. Kerüld el a bevásárlóközpontokat, ne felejtsd magad a karácsonyi műsort sugárzó TV előtt, ne most hallgasd a rádióban a kívánságműsort.

4. Utazz el

Távolabbi desztinációt kell célba venned ahhoz, hogy olyan országba érj, ahol nem a keresztény kultúrkör a meghatározó. Nepálban, Indiában, Kínában, Japánban vagy az arab világ országaiban csak a turisták kedvéért teremtenek egy-egy helyen karácsonyi hangulatot, de összességében nem ez a meghatározó.

5. Kirándulj

Ha az idő engedi, sétálj nagyokat a szabadban, ez nemcsak a lelkednek, az egészségednek is jót tesz.

6. Maradj otthon

Forró fürdő, zenehallgatás, főzőcskézés, egy (több) jó könyv, tanulás, filmezés, bekuckózás 3 nap totál nyugiban otthon felér egy mini-wellnesszel. Lustálkodj, kényeztesd magad ahelyett, hogy azon szomorkodsz, hogy idén kimaradt a karácsony.

7. Bulizz

Az élelmes partiszervezők gondolnak a magadfajtára, nézz szét hol szerveznek karácsony környékén bulit a városodban.

8. Fogadj örökbe egy kisállatot

Ki mondta, hogy attól, hogy nem állod körül a feldíszített karácsonyfát ne lehetne szeretetteljes a karácsonyod? Ha gondolkodtál azon, hogy befogadsz egy elárvult kis lelket, a szeretet ünnepe a terv megvalósítására a lehető legjobb alkalom.

9. Segíts másokon

Nincs jobb érzés, mint adni. Az ember úgy is megtöltheti a szívét csordultig szeretettel, ha segít az  elesetteken, rászorulókon.

Akárhogy is, a lényeg, hogy számodra is legyen tartalmas ez a három nap, neked is legyen szép a karácsony!

Képek: pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s