Már megint majdnem Influencer lettem!!4!

– Vagy valaki, aki annak szeretné hinni magát, és még fizetni is hajlandó érte!

Az Influencer státusz illúzióját árulja néhány szemfüles cég az Instagramon, és pénzt keresnek vele. Hogyan adj el álommelót a neten? A recept egészen egyszerű:

1. Szerezz be 1-2 dolláros ékszereket. Igazából beszerezhetsz bármilyen kacatot, aminek a nők örülnek, a lényeg: a beszerzési ár minnél kevesebb legyen, és azért a cucc ne nézzen ki nagyon gagyin. Vagy legalábbis ne jöjjön át elsőre.

2. Találj ki egy hangzatos márkanevet

3. Készíts egy ízléses webshopot, és töltsd fel az 1-2 dolláros ékszerek fotóit. Egyáltalán ne légy szívbajos, vételárként 100-200 dollárt jelölj meg. Darabonként. Természetesen. De így még nem lesznek tuti vevőid. Ha azt szeretnéd, hogy beinduljon az üzlet, folyamodj az alábbi cselhez:

4. Keress az Instagramon olyan usereket, akikből kinézed, hogy nagyon szeretnének pénzt keresni a képeikkel, de ez eddig sajnos, valamiért még nem valósult meg. Itt jössz a képbe te! Gondolj úgy magadra, nyugodtan, mint jótündérre! Hát mégiscsak ábrándos lelkű leányokkal és asszonyokkal igyekszel elhitetni, hogy instamodellek lesznek!

5. Írj rá a kiszemeltedre a nagy hírrel: annyira lenyűgöző és erős a contet, amit tol, hogy ő kell neked! Avagy, a márka, amit képviselsz, azt szeretné, hogy a delikvens reklámarcként szálljon be bizonyos termékek népszerűsítésébe, amiket megkaphat – természetesen ingyen! Mindösszesen csak a postaköltséget kell kifizetnie!
Ezen a ponton készülj fel a túláradó érzelmekre: meghatottság, ováció, pezsgőbontás, konfettieső, hálálkodás – minden lesz.

6. Sózz rájuk mindjárt három, négy, öt, vagy akár hat terméket, és vedd rá a leendő Influencereket, hogy rendeljék meg őket mindösszesen a postaköltség fejében!

7. A postaköltség, ami termékenként akár 10-16 dollár is lehet, gyakorlatilag a terméked ára, amit a gyanútlan wannabe Instamodell annyiszor fizet ki, ahány terméket rendel.

8. Tádámm: íme egy “remek” ötlet – te boldog csillámpónikat gyártasz szakmányban, és el is juttatod őket a szivárványon túlra, az Instagram-Valhallába az illúzióval, hogy ők immár Influencerek – te pedig eközben pénzt keresel. ❤

Egy előző bejegyzésemből az is kiderül, hogy akad ennél rosszabb ajánlat is: néhány hónapja még 30 százalékos áron vehettem volna meg az áhított Véleményvezér státuszt. Ha úgy vesszük, ez valami féle fejlődés az előmenetelemben.

Ki tudja? Év végére lehet, hogy odáig jutok, hogy nem én fizetek termékekért, amiket reklámozok, – és amikre amúgy semmi szükségem, – hanem majd a márkák fizetnek nekem…

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s