Hogyan fejleszti az utazás a mentális egészséget?

Bár az utazás nem egy pénztárcakímélő hobbi, de annyi kedvező hatása van, hogy igazán megéri az áldozatot.

Az utazás oldja a stresszt

A nyaralás nem csak azért kellemes, mert addig sem kell az irodában ülni, segít kitörni a taposómalomból, hanem azért is, mert újra és újra ráébreszt arra, hogy a világ színes és sokrétű, és nem csak a számlák befizetéséből áll. Az utazás egy romantikus módja annak, hogy elmeneküljünk a világ elől, megszabaduljunk mindennapi nyűgjeinktől, ellazít, kitisztítja az elménket, tágítja a horizontot, és segít tisztábban látni a dolgokat.
A lelki egészség fenntartásához nélkülözhetetlen.

Az utazás bölcsebbé tesz

A tájékozott ember világot látott. Van olyan tudás, amit könyvekből nem, csak tapasztalataink útján szerezhetünk meg. Ahogy a mondás tartja: annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz, ahány országban jártál, ahány kultúrát, történelmi helyet ismersz.

Az utazás fejleszti a szociális készségeket, és az önismeretet

Idegen országban, más nyelven beszélő embereket megismerni, velük megértetni magunkat, barátokat szerezni – kevés dolog van, ami ennél intenzívebben fejleszti a szociabilitást. Boldogulni egyedül idegen környezetben, döntéseket hozni, belevágni kalandokba és végig vinni azokat, magabiztossá tesz, és sikerül közelebb kerülni önmagunkhoz. (via aperlust.com)

Címlapkép: Unsplash

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s